Overige activiteiten

Mannenavond

“Mannen leren van echte mannen”

Je leert alleen maar een echte man te zijn door met andere echte mannen om te gaan. Rolmodel en voorbeeld; daar gaat het om.

Het probleem

De maatschappij word steeds vrouwelijker. Vele mannen hebben in hun leven en opvoeding het voorbeeld van een echte man gemist. Mannen weten niet meer wie ze zijn: identiteitscrisis!

De gevolgen

Mannen die over zich heen laten lopen, geen leiding (durven) nemen, bang zijn om fouten te maken.

De oplossing

Door te luisteren en te praten met wijze oudere mannen, die de klappen van de zweep een beetje kennen [poortavond]. En door onderwijs en te ontdekken hoe God het heeft bedoeld. [mannenavond]. Maar vooral door met elkaar om te gaan, want mannen leren van echte mannen!

Wanneer?

Elke eerste maandag van de maand om 20:00. 2x per kwartaal hebben we een poortavond en 1x per kwartaal een mannenavond.

Vlaggencursus

In onze gemeente wordt sinds 1998 tijdens de diensten met vlaggen gewerkt. Vlaggen zijn signalen waarmee van oudsher in het leger werd gecommuniceerd. Elke vlag had een betekenis en door de juiste vlaggen op het juiste moment op te laten steken, wist elk legeronderdeel en elke soldaat wat er aan de hand was en wat er moest gebeuren. Zo kon de legerleiding veldslagen voeren en winnen!

In onze gemeente zijn de vaardigheden en kennis op dit gebied verwerkt in een basiscursus "Vlaggen (in de gemeente)". Deze cursus kan ook bij u in de gemeente worden gegeven!

Heeft uw gemeente belangstelling voor deze cursus, vult u dan het contactformulier in.

Gemeenteweekend

“Een heerlijk weekend lang non-stop gemeente zijn met elkaar”

Gemeente zijn betekent niet alleen een zondagse ontmoeting en elkaar na de dienst een goede week toewensen. Gemeente zijn gaat verder. We gaan dan ook een keer per jaar met de gehele gemeente gezellig een weekend weg.

Wat doen we tijdens dit weekend?

Het weekend is bedoeld om even uit het dagelijkse patroon te stappen, elkaar beter te leren kennen, te ontspannen met elkaar en te genieten van een weekend samen met God. Met activiteiten als:

  • Vier diensten
  • Zingen en aanbidden
  • Bidden
  • Eten met elkaar
  • Sport & spelmiddag - Ontspanning

Welk moment van het jaar?

Het gemeenteweekend vindt meestal plaats aan het einde van mei of begin juni. In 2017 gaan we 19-21 mei naar Brabant!

Organisatie

Elk jaar organiseren een vijftal mensen uit de gemeente het weekend. Zij regelen alles en verrassen de gemeente pas vlak voor het weekend met de details. Er wordt per familie een bijdrage in de kosten gevraagd. Heb je zin om mee te gaan? Je bent van harte welkom!

Picknick

“Lekkers en gezelligheid in de vrije natuur”

Elk jaar op de laatste zondag van de maand augustus gaan we met onze gemeente picknicken aan de Bosdijk bij Nieuwer ter Aa. Een gezellig, informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Gasten zijn van harte welkom!

Lekker

We nemen allemaal wat lekkers te eten en te drinken mee, maar verschillende keukenprinsen en –prinsessen maken het ieder jaar weer spannend door nieuwe recepten uit te proberen en dat met ons te delen.

Samenzijn

De kids vermaken zich met sport en spel, terwijl anderen gezellig praten of zich scharen rond een gitarist en meezingen met onze favoriete liedjes. Heel fijn om op deze manier elkaar beter te leren kennen.

Hoe laat en waar?

De jaarlijkse picknick vindt plaats op de laatste zondag van augustus aansluitend aan de dienst.